Beccaträning!

Idag tränade jag och Paddy för Becca och fy vad jobbigt det vart! Paddy som annars är den mest böjbara hästen jag träffat på var idag STEL, alltså han va som en "normalhäst" i högersidan. Vilket jag inte alls är van vid. Plus att han va lite knasig i början och inte fattade galopp från skritt, utan travade först. Och galopp från skritt är dom grejer han annars är väldigt bra på. 

Men anywho, Han va jobbig till en början vilket gjorde mig ganska arg och slutorna på diagonalen undan för vänsterskänkeln, alltså åt höger funkade inte alls när jag höll på att värma upp honom. Så när min lektion började körde vi galoppöppna på långsidan i högervarv för att mjuka upp högersidan. När det väl släppt jobbade vi lite med öppna åt vänster och sen gick vi in på volten och gjorde öppna och sluta på volt, alltså tagen bakdel och undan. Han blev riktigt fin på slutet, men oj vad jag fick jobba. Och han oxå. Sjöblöt blev han, och lödrade lite överallt.

Imorron ska Beccis klämma och känna lite på Paddington och så ska han antagligen få magnettäcke på sig. Skönt för honom! (: 

Nu håller min data på att dö. Bye!

Lite vill ha

En vit GPA Seed Air, hur cool som helst och ganska ovanlig. Måste bara hitta nån som säljer dom i vitt. Det verkar svårt...



Hv Polo Piké


Inte Skulle jag tacka nej till ett par Jin Stirrup med matchande sporrar heller. Dock har jag inte bestämt vilken färg än, som jag helst vill ha. 



Det finns ju mycket annat som jag vill ha oxå, helt klart!

Besök på Anderssons

Jag var på Anderssons Häst & Hund i söndags förmiddag och beställde förbygeln som jag la upp igår. Samtidig då införskaffade jag mig dressyrschabraket som jag pratade om härom dagen. Det turkosa från Mias RS


Nu behöver jag helt enkelt bara benlindorna till för att matcha!
Någon i stallet måste ju sätta färg på tillvaron. Nora kör på rosa och jag kör på alla andra färger. Framför allt blått. ;)

Kolla bara alla färger som finns! Det är tur att min häst är brun. Han passar nästan i allt, fast han är för röd för att passa i rött. 


Vad tycker ni är snyggt och vad klär era hästar mest i för färg enligt er?

Lördag och söndag

I lördags blev det dressyr i ridhuset och jag fick något ryck, så jag lindade med vita lindor och hade vitt schabrack och dressyrsadel.

Det jag huvudsakligen tränade på var att få honom att göra korrekta galoppombyten. och inte bara byta för att jag byter varv och ställer om, vilket en hoppehäst ska göra. Men bara i hoppningen. Ni tycker säkert att jag borde lärt honom korrekta byten från första början, men hoppningen är ju viktigast för mig. Så jag jobbar med den i första sikte.

Bytena gick riktigt bra. Det brukar ju inte vara några större problem, jag måste bara va med och få in bogen på honom så han blir rak innan och efter bytet. Hela träningen sluta med att vi gjorde lite seriebyten. Utan att jag räknade språng då. Vi gjorde tre byten på diagonalen och två byten mitt på långsidan. Vilket jag är riktigt nöjd med att jag fick till. Då han brukar trilskas med att byta om han inte ska byta varv.
Jag måste verkligen få någon att fota lite när jag rider så jag kan få massa fina bilder att lägga upp.



Söndagens träning blev inte riktigt som jag tänkt mig. Då jag redi ridhuset samtidigt som Louise skulle rida sin kür. Två gånger i rad. Vilket resulterade i att min träning på slutor på diagonalen slutade med att jag bara red runt och aktade mig. Sånt får man inte ut ett skit av i sin ridning så ja, jag fick inte igenom det och får helt enkelt fortsätta med det idag. Jag som tänkte rida ut.

Annars så åkte jag med Anna som hästskötare på dressyrtävling. Därför kunde jag inte vänta till Louise va klar med küren, eftersom jag hade en tid att passa. Men Anna va jätteduktig och Danne va superfin på framridningen, men inne på banan tyckte han att det va dags för lite lov från tävlingar. Och släpade sig runt banan. Stackars Anna...

Nu måste jag fortsätta plugga. Bye!

Beställning!

Har nu beställt en förbygel/martingal från Dyon som till hör mitt träns. Det kunde ta några veckor, men jag hoppas att det går fort. Jag berättar om dagen och gårdagen imorron. Just nu är jag helt slut och sitter vid mammas data.



Den här förbygeln fast svart är beställd. Fett snygg, jag vet! ;)

Mysväder.... Och jag ska följa med anna på...

img_3523 (MMS)

Mysväder.... Och jag ska följa med anna på tävling i eftermiddag. Hoppas det hinner sluta regna innan.


Det blev vila för Paddy igår då det ösregn...

Det blev vila för Paddy igår då det ösregnade så extremt mycket när jag va i stallet och tänkte skritta ut. Så då kändes det som om han skulle va gladare av att få stanna inne. Jag mockade alltså bara åt Paddington och åt Qalle, eftersom Linn tog studenten igår. Så innan jag åkte till stallet va jag hos Linn på hennes mottagning och åt massa jättegod mat och tårta. Jag är så fruktansvärt avundsjuk på henne! Vill oxå ta studenten! Har ni nått speciellt ni vill att jag ska berätta om?


Hoppning för Pontus

Igår var det ju hoppning för Pontus, nästsista innan sommaren. Lite surt tycker jag då jag måste leta en ny att träna för under sommaren, då jag inte tänkte ställa av Paddington. Det är ju tur att Anna-Karin antagligen håller igång hela tiden så jag kan träna för henne. (:

Men tillbaka till gårdagens träning. Vi hoppade linjer, alla på 21 meter. Alltså fem galoppsprång. Vi körde där en liten bana på dom hindrena. Bilden är fett fail, men ni förstår ju iaf. 


Först hoppade vi långsidan. Till en början var dom bara bommar på marken. Där oxern står var det extremt kort mellan bommarna och vid räcket, lite längre. Alla hade supersvårt för att få ihop över dom korta. Paddy och jag hade problemet att jag inte fick honom att gå med så korta energiska steg, utan han gick gärna med lite längre men väldigt lååångsamma steg, utan energi. Det är vårt största problem. Länga stegen går bra, men korta är inte Paddys grej. 

Men sen i alla fall gjorde Pontus ett räcke av dom långa travbommarna och vi skulle travhoppa det och direkt efter bryta av till trav igen och samla ihop och trava över dom extremt korta. Det va svårt, men gick mycket bättre än första övningen faktiskt. Då han fick upp mer energi.




Sen började vi hoppa långsidan till vänster(samma som tidigare) fast nu räcke till oxer. Och det gick bra. Så la vi ihop allting till en bana. Den gick för långsidan till vänster, runt till diagonalen med räcken och så andra diagonalen med oxrarna och så långsidan till höger.

Syftet med övningen var att rida i en sån jämnrytm genom hela banan som möjligt. För att det ska vara möjligt gäller det att allt stämmer och att man kommer bra hela vägen.

För i en sån här bana märks det tydligt om det blir så att man får öka på lite nånstans eller korta någonstans. För rubbas rytmen på ett ställe så är den rubbad för resten av banan. Det gäller oxå att man tar ut vägarna bra i svängarna så att man inte förlorar fart på för snäva svängar för då blir det oxå mycket gasa och bromsa.

Det som oxå är viktigt att tänka på när det gäller anmätta avstånd är vilka hindertyper det är. Tex räcke till räcke känns kortare och oxer till oxer känns längre. Eftersom en oxer hoppar hästen av närmare på och landar närmare bakom än på ett räcke. På så sätt försvinner det olika mycket av avståndet i språnget.

Detta är en mycket bra övning för ryttaren. Dels på att träna öga och avståndsbedömning och noggranhet och rytm i sin väg.

Torsdag 26/5

Torsdag idag och jag pluggar hemifrån. Det är lite små svårt att hinna medallt plugg annars. Så jag prioriterar som man brukar kalla det.

Ikväll är det hoppträning för Pontus Westergren, som vanligt varannan torsdag. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra. För förra träningen för honom tränade vi på att tävla och det gick så sjuktbra! Två perfekta rundor, sådär på ett stopp på vattenmattan i första rundan, men det var mycket pga dålig väg. Men Pontus sa då i alla fall att det va "riktigt bra" och han är ju inte den som överöser med beröm precis.

Men jag hoppas på att han är på bra humör och att Paddy och jag presterar på TOPP!


Tävlingscheck

Sitter och kollar på lite tävlingar. Tänkte anmäla till ett par stycken. Har kollat på dom här.



Den hos Sthlms är jag redan anmäld till och ska tävla 1m. Dom andra tänkte jag anmäla till och då till 1m och 110cm. Tycker det verkar bra. (:

Dagens träning

Först ska jag rätta till mitt fel jag gjorde igår. Sadeln heter Jeffries Elite.

Som ni kunde läsa i inlägget tidigare så var det verkligen inte min dag idag. Så Rebecca fick rida Paddington istället för mig. Då mitt tålamod redan brunnit ut. Men han såg riktigt fin ut när hon red och hon jobbade med det som vi skulle jobbat med om jag hade ridit. Alltså att han ska släppa högertygeln och inte hänga i den. Hon jobbade även på att han inte ska slå upp huvudet i galoppfattningarna.

Sista fem minuterna satt jag upp igen och red och fortsatte där Becca hade slutat. Han kändes riktigt fin. Fast det är klart man förväntar ju sig det efter att ens tränare har ridit.

Men förövrigt så känns det mycket bättre nu med mat i magen och inget mer att passa. Jag skulle ju såklart behöva plugga. Men det tänkte jag faktiskt strunta i ikväll. Jag orkar verkligen inte och tycker att jag förtjänar att bara ta det lugnt efter denna skitdag.

Den här dagen har varit total sämst! Förs...

Den här dagen har varit total sämst! Försov mig, stressa som en galning, till vadå? Lunch? Tydligen eftersom alla lektioner va inställda men vi va tvungna att stanna och kolla på treornas show, som iofs va helt okey kul. Men påvägen hem missar jag bussen precis vid danderyd. Det blåser iskall storm och som grädde på moset börjar det regna. Sen kan inte mina föräldrar skjutsa mig i tid till stallet och jag svär på att bussen kommer köra förbi nibble när jag ska dit. Dessutom finns det inte nån fucking jävla mat hemma alls. Som sagt den här dagen går rakt emot mig och jag är som ni kan förstå verkligen inte taggad på dressyrträning just nu. Det funkar aldrig när jag är på dåligt humör och noll tålamod.


Mustang sadelutprovning

Mustangbesöket blev inte som tänkt. Dom hade tyvärr råkat sälja min sadel av misstag... Så det blev till att provrida ca tio sadlar istället för bara en.
Men vi hittade till slut en Jeffery Elit (inte helt hundra på hur det stavas) som passade Paddington, och mig helt okey. Vi har lite svårt att komma överens, Paddy och jag. Dom sadlar som sitter bra på honom är inge sköna för mig. Men Jefferyn får vi låna fram till min sadel kommer, då dom beställde en ny nu.
Det va ju i alla fall ingen skitsadel vi fick låna och dom ställde upp på det. Eller ah, deras misstag, deras ansvar att lösa det. Vilket dom gjorde bra. (:
Paddy började tröttna efter typ åttonde sadeln och ville inte riktigt gå med ut i ridhuset igen, men han masade sig med och gjorde det han skulle. Dock är han mycket svårare än Dilba att prova sadel på. Paddy gör det man säger åt honom utan att protestera och så, man måste verkligen känna efter jättenoga, för att hitta minsta lilla tecken på fel. Dilba däremot, hon blir blockhalt, svankar, vägrar att gå och liknade om hon inte är nöjd.
Hur är era hästar när det gäller sadlar? Tycker ni det är kul med sadlar eller bryr ni er inte?

Shopping!

Jag har hittat ett fett snyggt täcke från Exklusiv Horse Wear som jag vill ha till Paddington. Det är ett ofodrat tävlingstäcke i bäver. Jag vill helst ha det i orange, då jag tror att Paddy skulle bli riktigt cool i det. Men det finns även i ljusblå som jag oxå kan tänka mig. Sen vill jag ju ha matchande schabrak och öronmössa till det oxå.


995:-



Sen har jag även hittat på Anderssons Häst och Hund där dom säljer ett dressyrschabrak från Mias RS som jag oxå vill ha. I turkost, det finns ju såklart matchande benlindor till och hela kittet finns även i orange, men hittade ingen bild på det. Hittade tyvärr bara en bild på allroundschabraken, men ni förstår ju vad jag menar.


Har för mig att det kostade 499:-Anderssons

Måndagens ridning & söndagens tävling

Den existerade inte. Han fick vila, eftersom vi tävlade i söndags och jag och pappa var där sent och kvällsfodrarde.

Idag däremot ska vi åka till Mustang och prova dressyrsadeln som vi beställde. Eftersom jag och Paddington inte kunde enas om en sadel. Så det fick bli två i en istället. Jag hoppas nu att sadeln håller sina förväntningar och blir fett skön!

Nu måste jag plugga lite, därför jag är hemma nu istället för att va i skolan och baka. Men ska åka in  till skolan och skriva prov senare. Jag bjuder på lite grumliga bilder från söndagens tävling. Det slutade med ett pet på sista hindret i 90 klassen och ett pet på andra i grunden i 1m. Men jag hamnade ändå bara fyra utanför placering med den ritten i 1m. Det va inte många dubbelnollor.






Fett snygg om fingrarna man blir efter att...

img_3796 (MMS)

Fett snygg om fingrarna man blir efter att ha stått och kliat paddy i och bakom öronen.


Design

Designen är extremt dålig, men den är enbart tillfällig. Måste be någon om hjälp med att fixa den snygg. Då jag inte är nå bra på det alls.

Börjar om på en ny kula

Jag tänkte nu dra igång bloggen igen fast med ett nytt syfte, som tränings- och tävlingsblogg för mig och Paddington. Här kommer ni kunna följa vad vi gör, vad vi tränar på, hur det gått och om våra tävlingar.
Jag kan börja med en snabb presentation av mig och Paddington för eventuellt nya läsare.



Mitt namn är Paulina Skantz, jag är 18år och går snart ut andra året på konditorilinjen. Jag har ridit sedan jag va ungefär fyra år och sen dess har jag varit fast. Jag har ridit i flera år på Bogesunds Gårds ridskola och efter det haft medryttar häst i ett flertal år fram till jag fick min första egna ponny. Det var när jag gick i nian.

I början av juni förra året, alltså för snart exakt ett år sen, köpte vi Paddington eller DuCeur som han egentligen heter. Paddington är ett tyskt halvblod, född 2000. Han är efter hingsten Diagonal, som tävlade OS i hoppning 2004 med Daniel Meech, och undanefter Domburg, e: Donnerhall.

Under det året jag haft Paddington har vi vart förfölda av otur, så jag har bara ridit honom i drygt ett halvår. Men nu verkar det ha släppt, peppar peppar, och vi är nu ute och tävlar! Med majoriteten felfria rundor i i alla fall 90cm CR. Men vi klättrar uppåt.
Hufvudsta, 14/5, felfri i 90CR

RSS 2.0